Sandheden om Lucy (Nye/ulæste til under 1/2 pris) – Ib Michael. 75.-

Sandheden om Lucy skrevet af Ib Michael, hører til en af den slags bøger som kræver lidt råderum i kalenderen – og som vel må siges at være lidt atypisk for forfatteren.
Den er tillige tillokkende svær at lægge fra sig, når man først har bevæget sig et lille stykke ind i den.
Graffiti maleren Igor finder en mishandlet pige i en forladt togvogn, som han beslutter sig til dels at passe på, dels at kalde Lucy da hun er både nærmest bevidstløs og heller ikke særlig meddelsom.
Starten på historien virker ikke voldsomt ualmindelig, det underfundige ved den er at den tilsyneladende  overvejende sigter hen imod at blive en fortælling både (selvfølgelig) om et usædvanligt og ikke mindst inderligt kærlighedsforhold, men også en handling der foregår i forskellige dimensioner af virkeligheden som en vekselvirkning i handlingen.
Der er involveret både ”Salmedigteren” der muligvis har indtaget lidt rigeligt LSD og en tidligere lejesoldat ”Snehvide”, når det unge par så rykker sig fra det indre København til langt ind i den Sydamerikanske jungle – og derfra til et sted i universet – og i tiden, som ingen rigtig ved hvornår er, må vel siges ikke at gøre det mindre interessant.
En verden parallel med den fysiske hvor hændelser kan ligne hinanden, men er styret af vidt forskellige årsager og derfor kræver de helt specielle egenskaber som lige præcis Igor og Lucy er i besiddelse af.
Læs den – nyd den – fordøj den – og giv de sære hændelser en ekstra tanke.